Полезно
A+ A A-
  • Главна категория: Д-р Споделено
  • Категория: От психолога
  • Посещения: 4632

Не искам винаги да съм другата...

 

Здравеите!

Имам сериозен  проблем и бих искала да ми дадете съвет.Преди 3 години започнах сериозна връзка.Даже живеехме заедно.Приятелят ми беше абсолютно незаинтересуван от сметки и задължения и с една дума аз го носех на гърба си.

Скоро започна да страни от мен,дори секс не правехме.Забелязах,че докато ме няма той цял ден е в сайтовете за запознанства,skype и т.н.В началото мислех,че е това е нормално,защото бяхме заедно вече 2 години. Една вечер , докато беше на работа,реших да го проверя за първи път.Влязох в някои от регистрациите му ,видях телефонната му разпечатка .Разбрах,че ми е изневерявал и то не един път,и не с една.Той мислеше ,че съм му простила,но аз продължих да бъда с него с единствената цел да му отмъстя.И така започнах и аз да чатя с едно момче.За 8 месеца неусетно се влюбих в него.Знаех,че и той е обвързан,но беше хубаво да се почувстваш отново желана,харесвана.Все пак бях само на 22.Приятелят ми продължи по същия начин и аз се разделих с него.Една вечер обаче под влияние на алкохола или нещо друго преспах с И. от чата.Дотогава не си позволявах нищд заради приятеката му.И така се започна.Един ден той не ми се обади и не си вдигаше телефона.Аз се ядосах и реших,че приятеката му трябва да разбера за нас.И. се ядоса и се скарахме.Много пъти се опита да се извини , но аз не исках и да чуя.Започна да ми звани постоянно.Сприятели се с брат и излизаха заедно.Постоянно ме следеше и знаеше всичко за мен.Но аз си намерих нов приятел и уж бях забравила И. С новият ми приятел дори бяхме в чужбина 4 месеца , но аз продължавах да мисля за И. След като се прибрахме И. ми звънна още на 2-рия ден и искаше да се видим.Нямам и идея от каде ми беше намерил номера ОТНОВО.Аз пак го отрязах и така още няколко пъти.След това почна да ми званни от чужди номера и да ми мълчи.Дори през нощта.Приятелят ми негодува,но какво мога да направя?!Кадето и да изляза И.винаги е там-седи и ме гледа,дори до тоалетната да отида той е след мен.Още изпитвам нещо към него,но не искам да нараня човека до мен.Освен това разбрах ,че И. ще се жени.Разбира се , жени се по сметка,знам го аз както и целия град,защото е закъсал мнго с парите,търси го полиция и тн.,а приятелката му е много богата.Въпреки всичко той постоянно се интересува от мен,приятелят ми се дразни....Незнам какво,но знам че някой ден нещо ще стане между тях.Страх ме е ,че още изпитвам нещо към И. и нищо не успя да го промени.Дори разстоянието и едната година ,през която умишлено се опитвах да не го виждам.Не мога да спра да мисля за И.,но неискам да си съсипвам живота и винаги да съм другата...Моля Ви, дайте ми някакъв съвет.....

Отговорът на Д-р Споделено:

 

Здравей!

 

Благодаря ти за писмото и гласуваното доверие. Като прочетох писмото ти, се размислих за това, каква гореща кръв носим ние, българите. Ние някак си не можем да се примирим със сивото ежедневие – около нас трябва да има тръпка, интрига, динамика, за да се чувстваме живи.... Така е и в любовта – трябва ни тръпката и страстта, за да почувстваме за една любов, че е истинска. Ако ни липсват драмите, сладките сълзи и тревогите на влюбването – решаваме, че това не е истинска любов. А истината може би е точно обратната... Помисли си дали това, някой да те кара да се чувстваш желана, като те преследва и ти звъни постоянно, не е любов. Не мислиш ли, че той просто ласкае самочувствието ти, че си хубава и желана,и доказва сам на себе си, че стига да реши – може да те има. Помисли: ако И. те обича истински, ще може ли изобщо да погледне и да докосне друга жена? Когато ти самата си била истински влюбена, можела ли си да бъдеш с друг мъж?

Мисълта ми беше, че истинската любов се крие не в преследването, изневерите, мелодрамите и т.н., а в доверието и сигурността между двама човека. Когато усещаш, че наистина можеш да разчиташ на този човек и той няма да те подведе, а ще бъде до теб когато се нуждаеш. Ти заслужаваш да имаш до себе си такъв човек, а не да бъдеш, както сама каза: „другата”. „Другата” жена обикновено не получава нежността, от която има нужда.

Пишеш, че искаш от нас съвет. Моят скромен приятелски съвет е: не отивай при мъжа, който те е избрал, а отиди при мъжа, който Ти си избираш. Не отивай при И., ако ще го направиш само защото той те преследва. Отиди при този мъж, който ТИ преценяваш като правилния, чудесния, подходящия за теб! Възможно е това да е настоящия ти приятел, възможно е да е някой, който на пръв поглед не те харесва, и също така е възможно все още да не познаваш такъв човек. Но нашият съвет е ти самата да се бориш за това, което искаш, а не да се оставяш да те вземе този, който е най-напорист. А сега най-добре седни с лист и химикал в ръка и сериозно помисли какво искаш.... Правилният отговор е вътре в теб и зная, че ще го откриеш. Защото заслужаваш да бъдеш щастлива.

Ще се радвам да ми пишеш скоро как са се развили нещата. Не се предавай, не се отказвай да се бориш за щастието си. А само ти знаеш кое е твоето истинско щастие.

С пожелание за успех,

Д-р Споделено

Добавете коментар
Политика за коментари в сайта.